top of page

OM MIG

Golfen har varit en del av hela mitt liv. Sedan fem års ålder så visste jag att golfen var mitt livs passion. Jag kommer ihåg dagarna på Husby när jag knappt kunde slå bollen ur min egen skugga, men ändå spenderade jag timme efter timme tränandes på övningsfältet. Efter nio år i Nordamerika känns det underbart att vara hemma och drömma tillbaks till dagarna då jag lärde mig att spela golf.

Utanför golfen så älskar jag padel, hundar och country musik. Jag är även en medioker hobbykock och spenderar mestadels av min fria tid i padelhallen där jag försöker bli en bättre padelspelare dag för dag.

MD Golf School
MIN GOLFKARRIÄR

Jag började tävla väldigt tidigt med juniortävlingar i Sverige och klättrade upp i rankinglistorna. Vid 16års ålder kom jag trea i Sveriges största juniortävling, Skandia Cup. Vid 18års ålder gjorde jag min första start på Sverigetouren, men märkte fort att jag inte riktigt räckte till. Jag hade otroligt mycket att lära mig på vägen. Jag bestämde mig då för att resa till USA för en collegekarriär. Efter många om och men hamnade jag på ett junior college i Los Angeles. Vad som för tillfället kändes som mitt dummaste beslut någonsin, slutade med att vara något helt fantastiskt.

Efter ett väldigt framgångsrikt år i LA med två vinster och topprankad i Kalifornien började de stora skolorna leta efter mig. Jag hamnade till slut på University of San Diego, vilket kanske är det bästa som någonsin hänt mig. Här hade jag äran att lära känna några utav dagens världsstjärnor som tex. Jon Rahm och Xander Shauffele. Under den här tiden lärde jag mig något kopiöst mycket om mitt eget spel och om vad de absolut bästa gör för att bli bättre. Efter en vinst till och många underbara minnen var det dags för att ta examen och börja min karriär som proffs.

Efter ett skakigt första år som proffs lyckades jag ta mig in på Mackenzie Tour (PGA Tour of Canada). Efter tre missade cuter förstod jag att jag hade en lång bit att vandra. Startfälten var fyllda med superstjärnor från college och dagens PGA tourspelare. Jag lyckades att komma top 15 i de två nästkommande tävlingarna. Jag började känna mig hemma och började förstå att jag kan konkurrera med de bästa. Jag spenderade 3 år på den touren och har otroligt många fina minnen därifrån och rekommenderar en resa till Kanada till alla jag känner.

Under 2019 valde jag att försöka mig på en annan väg till världseliten med mycket måndagskval och tävlingar över hela USA. Efter en väldigt märklig säsong så hade jag brutits ner gång efter gång, men även lyckats vinna två professionella tävlingar. Det var helt enkelt ett väldigt märkligt år, men även mitt mest framgångsrika i min professionella karriär.

2020 var som för många ytterligare ett märkligt år. Det började med att jag åkte hem till Sverige för att fixa ett nytt pass men trivdes så bra att jag valt att flytta hem, men nu med ett annat fokus. Jag vill nu ta allt jag lärt mig under åren som elitgolfare och lära ut det till er.

MIN FILOSOFI

Golf är verkligen "the greatest game ever played". En sport lika unik som du. Utmaningen som jag ser fram emot som tränare är att lista ut vad som gör dig unik och att på så sätt göra dig bättre. Golfsvingar kommer i alla varianter och alla sätt är bra förutom de dåliga. Om vi kan få kroppen att röra sig till din bästa kapacitet, så kan vi lära dig slå dina bästa slag någonsin. Med fokus på kropp och individualism, vill jag bli din nya golftränare. Jag ser fram emot att vara tillbaks där jag hör hemma, och hoppas att jag kan göra din golfkarriär precis lika givande som min har varit. Oavsett vilken nivå du spelar på, så vill jag att du ska få lika mycket glädje ur den här magiska sport som jag har fått sedan 1996.

KVALIFIKATIONER
  • TAU utbildad (PGA Sverige)

  • HTU 25

  • TPI certifierad

MERITER
  • Mackenzie Tour 2016-2018

  • Två professionellla vinster

  • Tre collegevinster

  • All-American Scholar Athlete 2014 & 2015

  • Top 5 amatör i Sverige 2015

  • Top 50 spelare i Sverige 2020-21

NEDAN ÄR NÅGRA VÄLDIGT SPECIELLA BILDER FRÅN MIN KARRIÄR
bottom of page